Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/08/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με την επιστολή του Υπ. Απασχόλησης προς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την παραπομπή της χώρας μας στο ΔΕΚ για τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής πολιτικής του κόμματος, σχολιάζοντας  την επιστολή του Υπ. Απασχόλησης προς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την παραπομπή της χώρας μας στο ΔΕΚ για τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποτραπεί η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων  - παρότι αυτή είναι απαράδεκτη καθώς η Ε.Ε. δεν έχει καμία αρμοδιότητα για ζητήματα Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία λύνονται με βάση την αρχή της επικουρικότητας αποκλειστικά από τις χώρες-μέλη -   επιδιώκει  τώρα, στο «και πέντε» να διαχύσει τις πολιτικές ευθύνες για την όποια αρνητική απόφαση στους κοινωνικούς φορείς.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης υπαγορεύεται κυρίως από προεκλογικούς λόγους, για να αποκρύψει τις πραγματικές προθέσεις της για αξιοποίηση της όποιας απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, ώστε να προωθήσει  την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων  και των ανδρών και των γυναικών ασφαλισμένων της χώρας μας.

Ο ΣΥΝ καλεί τους ασφαλισμένους, με τους αγώνες και την ψήφο τους να μειώσουν την επιρροή του δικομματισμού και να ενισχύσουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ώστε να αποτρέψουν τις κρυφές μετεκλογικές ατζέντες για αρνητικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις και στο εισόδημά τους.

To Γραφείο Τύπου