Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/10/2005

Δήλωση του Μ.Παπαγιαννάκη, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος του κύκλου Περιβάλλοντος του ΣΥΝ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Κτηματολόγιο

O Μιχ. Παπαγιαννάκης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος του κύκλου Περιβάλλοντος του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Κτηματολόγιο, τόνισε:

Οι ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για την πορεία του Κτηματολογίου ακυρώνουν τις ελπίδες για μια έστω και μεσοπρόθεσμη βελτίωση των αναπτυξιακών και χωροταξικών προοπτικών της χώρας.

Επικεντρώνει τις περιορισμένες «φιλοδοξίες» του σχεδιασμού της στα σχετικώς «ευκολότερα», όπως είναι η κατάρτιση Κτηματολογίου στις μεγάλες πόλεις, και στην εισπρακτική πλευρά του.

Αφήνει απέξω για ένα απροσδιόριστο μέλλον τις ευαίσθητες περιοχές της χώρας, εκείνες όπου η καταπάτηση και κλοπή της δημόσιας περιουσίας και η αυθαίρετη χρήση και δόμηση έχουν ήδη επιφέρει οικονομικές και οικολογικές καταστροφές, επιτρέποντας έτσι, ηθελημένα ή μη, τη συνέχιση ενός μοντέλου ανάπτυξης που αποδεδειγμένα πια δεν έχει καμιά βιώσιμη προοπτική.

Αφήνει σε μιαν ύποπτη ασάφεια το θέμα των δασικών χαρτών, ιδίως όταν ο Υπουργός δηλώνει ότι οι αξιώσεις του Δημοσίου είναι «κρυμμένες» και δεν στηρίζονται σε σαφείς τίτλους κυριότητας, διατυπώσεις που επιτρέπουν κάθε ελπίδα σε παλιούς και νέους καταπατητές.

Για μιαν ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το Υπουργείο είναι κυρίως για τα «έργα», δημόσια και ιδιωτικά, και ότι το περιβάλλον και η χωροταξία προστίθενται στον τίτλο του ως ένα (μαραμένο πια) φύλλο συκής.

To Γραφείο Τύπου