Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/08/2007

Σε συνέντευξη Τύπου στην Κατερίνη και σε ομιλία του στο κάμπινγκ Νεολαίας του ΣΥΝ ο Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι αδιανόητη η επίκληση εθνικού θέματος για την συγκάλυψη σκανδάλου ως αιτιολογία για την προσφυγή στις κάλπες! Πρέπει το πόρισμα Ζορμπά να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα. Αποτελεί θεσμική και ηθική-πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης να ανοίξει η Βουλή. Όταν ζητούσαμε Εξεταστική επιτροπή, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επικαλείτο προσχηματικά το ότι είχε κινηθεί η δικαιοσύνη για το σκάνδαλο των ομολόγων και ότι θα έπρεπε ύστερα να ασχοληθεί η Βουλή. Σήμερα επιζητεί τρόπους να ακυρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και να καλυφθεί η όποια δικαστική και πολιτική πτυχή του σκανδάλου κάτω από ένα επικοινωνιακό σοκ με πλαστά διλήμματα, με κρυφή ατζέντα και με θλιβερές παροχές.

Σε σχέση με την JP Morgan, η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια διαδικασία με αυτήν που ακολούθησε για τους «εγχώριους νταβαντζήδες». Προσφέρει ασυλία και καθιστά όμηρο την πολιτική και τους θεσμούς της χώρας μας στους αγοραίους νόμους των διεθνών τραπεζικών τραστ.

Επίσης να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού και το πόρισμα της Επιτροπής Αναλυτή για το ασφαλιστικό.

Με κλειστά χαρτιά και με σύννεφα πάνω από το πολιτικό σύστημα μόνο πραξικοπηματικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι ενέργειες που οδηγούν σε αιφνιδιαστικές εκλογές.

Εμείς, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είμαστε έτοιμοι για να φτάσει η φωνή της κοινωνίας στην κάλπη. Είμαστε έτοιμοι για να προβάλουμε την ατζέντα της Αριστεράς. Είμαστε προεκλογικά και θα γίνουμε και μετεκλογικά ένας σημαντικός πόλος συσπείρωσης και ανασυγκρότησης της Αριστεράς στην πατρίδα μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση και τους εταίρους του δικομματισμού.»

To Γραφείο Τύπου