Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/08/2007

Δήλωσεις Αλέκου Αλαβάνου από το Ηράκλειο Κρήτης σχετικά με τις εκλογές και το σημερινό εορτασμό της Παναγίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, επισκέφθηκε σήμερα το Γηροκομείο Ηρακλείου (Ίδρυμα Καλοκαιρινού), όπου και συναντήθηκε με τους τροφίμους και τη διεύθυνση του Ιδρύματος. Μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

Η σημερινή μέρα έχει τους δικούς της συμβολισμούς και για αυτό βρεθήκαμε εδώ στο Ηράκλειο με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο σήμερα ότι περίπου το 50% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις κάτω από 500 ευρώ, επιβαρύνονται με μεγάλη συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν υπάρχουν υποδομές για τη στήριξή τους. Τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με καραμέλες που μοιράζει προεκλογικά η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη μάχη και τώρα και στις εκλογές για το κοινωνικό Κράτος, το οποίο διαλύεται, για κατώτατες συντάξεις  στο ύψος των 1000 ευρώ, για πλήρη κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης των συνταξιούχων από τα Ταμεία.

Ο πολιτισμός μια χώρας κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ηλικιωμένους. Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ στο Ηράκλειο υπάρχουν θεσμοί όπως το Ίδρυμα Καλοκαιρινού που επιχειρεί να καλύψει την πλήρη απουσία της πολιτείας.

-    Απαντώντας, επίσης,  σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις εκλογές, δήλωσε τα ακόλουθα:

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι σε ανοδική πορεία, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Είμαστε έτοιμοι για εκλογές και αυτή την Κυριακή. Αυτό που γίνεται όμως από την κυβέρνηση, με το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, είναι έξω από κάθε δημοκρατική και κοινοβουλευτική κουλτούρα. Η κυβέρνηση θέλει την κοινωνία να πάει στις εκλογές, όπως πηγαίνει κανείς στην «τυφλόμυγα», χωρίς να ξέρει το σχέδιο Προϋπολογισμού, χωρίς να ξέρει το πόρισμα της Επιτροπής Αναλυτή για το ασφαλιστικό, χωρίς να ξέρει το πόρισμα Ζορμπά για τα τεράστιο σκάνδαλο της Ν.Δ. για τα ομόλογα.

Το Σύνταγμα επιτρέπει τις πρόωρες εκλογές για «εθνικούς λόγους». Η πολιτική επιβίωση όμως του κ. Καραμανλή, του κ. Παυλόπουλου, του κ. Αλογοσκούφη, του κ. Πολύδωρα δεν είναι εθνικός λόγος. Είναι κομματικός λόγος και ακραία ιδιοτέλεια.

To Γραφείο Τύπου