Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/08/2007

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π. Τσούτσια) ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής για την κυβερνητική εκλογολογία, παροχολογία και για το πόρισμα Ζορμπά.

«Η επιδίωξη της κυβέρνησης για προκήρυξη πρόωρων εκλογών-εξπρές, για να περιορίσει τη δυνατότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών κινημάτων να αντιπαρατεθούν πολιτικά μαζί της και για να αποφύγει την αναζωπύρωση της συζήτησης για τα ομόλογα, συνιστά αντισυνταγματική εκτροπή και πολιτικό πραξικόπημα, αφού το Σύνταγμα της χώρας μας επιτρέπει πρόωρες εκλογές μόνο για μεγάλα εθνικά θέματα.

Η κυβέρνηση, με την καλλιεργούμενη από την ίδια εκλογολογία, επιδιώκει, όχι μόνο να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και να αποφύγει τον έλεγχο και την κριτική για τις αντικοινωνικές πολιτικές της, για τα δομημένα ομόλογα και φωτιές, αλλά κυρίως να αποκρύψει την προετοιμαζόμενη από αυτήν για μετά τις εκλογές, εφ΄ όσον τις κερδίσει, σαρωτική λεηλασία των εισοδημάτων, των ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Εμείς στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουμε προσλάβει ως πολιτικό μας σύμβουλο τον κ. Κ. Μητσοτάκη να μας υποδεικνύει πώς θα γίνουμε μία ακίνδυνη και περιθωριακή για την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το δικομματισμό Αριστερά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κλείσει από χρόνια τον πολιτικό του κύκλο και, αντί να κάνει κρίσεις για κόμματα και για πολιτικούς, καλό είναι να λέει παραμύθια με δρακουμέλ ή χωρίς δρακουμέλ στα εγγόνια  του.»

To Γραφείο Τύπου