Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/08/2007

Απολυθέντες εργαζόμενοι στο Δήμο Περιστερίου

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ΕΣΔΔΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου με τη με αριθ. 369/3.7.2007 απόφασή του έκλεισε τη Δημοτική Τεχνική Επιχείρηση (ΔΑΤΕΠ) και μετέφερε από αυτήν 130 εργαζομένους στην Κοινωφελή Δημοτική  Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ), καθώς και σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις.

Απεφάσισε δε την απόλυση 120 περίπου εργαζομένων στην ΔΑΤΕΠ με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Την απόφαση αυτή προσέβαλαν στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με το άρθρο 150 του Δ.Κ.Κ. όλες οι υπόλοιπες εκπροσωπούμενες στο Δημοτικό Συμβούλιο παρατάξεις πλην βεβαίως της παρατάξεως του κ. Δημάρχου και ζητούν την ακύρωση της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ερωτώνται  οι κ. κ. Υπουργοί:

Ο κ. Υπουργός Απασχόλησης:

Αν προτίθεται να παρέμβει για την απορρόφηση από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Δήμου και των απολυθέντων, καθώς και για την εν γένει τήρηση της εργατικής Νομοθεσίας. Σημειωτέον, ότι ούτε προηγήθηκε διαβούλευση ενόψει των ομαδικών αυτών απολύσεων, ούτε τέθηκαν κριτήρια γιʼ αυτούς που παραμένουν και για όσους απολύθηκαν. Πολλοί δε από τους απολυθέντες είναι αρχαιότεροι υπάλληλοι και με οικογενειακά βάρη.

Ο κ. Υπουργός Εσωτερικών:

Αν προτίθεται ο υπαγόμενος σε αυτόν Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής να κάνει δεκτή την παραπάνω προσφυγή  των υπολοίπων Δημοτικών Παρατάξεων και να ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημειωτέον, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στερείται νομιμότητας καθόσον δεν λήφθηκε από το αρμόδιο όργανο που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΔΑΤΕΠ, δεν έχει την απαιτούμενη από το νόμο πλειοψηφία, δεν έγινε η συνεδρίαση με νομότυπη πρόσκληση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι  σαφής και αόριστη κλπ., όπως αναφέρεται στην ένσταση-προσφυγή.

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης