Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/10/2005

Εγκρίθηκαν οι θέσεις για το Συνέδριο του κόμματος "Ευρωπαϊκή Αριστερά"

Συνεδρίαση Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 9/10/05 οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ με θέμα τη διοργάνωση του 1ου τακτικού Συνεδρίου του Κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 28-30 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΚΠΕ συζητήθηκαν το σχέδιο πολιτικών θέσεων και ο απολογισμός της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» καθώς και η διαδικασία για την ανάδειξη της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στο Συνέδριο και στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Η ΚΠΕ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία (4 κατά, 1 λευκό), το σχέδιο των πολιτικών θέσεων και τον απολογισμό. Εγκρίθηκε επίσης και η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για να εκπροσωπηθεί ο ΣΥΝ στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» με τους Στ. Παππά και Νατ. Θεοδωρακοπούλου.

Στη συζήτηση για το σχέδιο θέσεων εγκρίθηκαν και ορισμένες προσθήκες-τροπολογίες που θα προτείνει ο ΣΥΝ προς την Εκτελεστική Επιτροπή και τα άλλα κόμματα στη διαδικασία οριστικοποίησης των θέσεων, για το πολιτικό στίγμα του Συνεδρίου και που αφορούν στον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, το ρόλο των κυρίαρχων δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, το θέμα της τρομοκρατίας και τις ευρωπαϊκές πολιτικές περιστολής των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων και τις αποφάσεις της Λισσαβόνας.

Σε επόμενη συνεδρίασή της η ΚΠΕ θα αποφασίσει για την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στο Συνέδριο.

Με τη δημοσίευση του σχεδίου θέσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής άρχισε και ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος που θα διεξαχθεί με όλες τις μορφές: Με ανοιχτές συγκεντρώσεις-συζητήσεις, μέσα από την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» αλλά και από την ηλεκτρονική σελίδα του ΣΥΝ.

Το Προεδρείο της ΚΠΕ

To Γραφείο Τύπου