Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/10/2005

Δωρεάν παιδεία σήμερα σημαίνει και δωρεάν πρόσβαση στο Internet

Δίμηνη συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου με τη Νεολαία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, στο πλαίσιο της δίμηνης συνάντησής του με τη Νεολαία, επισκέφθηκε σήμερα την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, που λειτουργεί από το 1994 και συγκεντρώνει χιλιάδες νέους χρήστες του Διαδικτύου (έχει σήμερα 2.500 μέλη) και συζήτησε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ελληνικό διαδίκτυο.

Αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωση:

«Είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Ένωση Ελλήνων Χρηστών INTERNET.

Θέλω να τονίσω, ότι σήμερα δωρεάν Παιδεία σημαίνει όχι μόνο δωρεάν συγγράμματα, αλλά κυρίως δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Είναι ντροπή στην Ελλάδα φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω των Σχολών των Πανεπιστημίων τους.

Εμείς ζητάμε το «δωρεάν ΙNTERNET για τους φοιτητές» να γίνει πράξη, κι αυτό σημαίνει άμεση κατάργηση των παγίων και άμεση κατάργηση της ογκοχρέωσης.

Από κει και πέρα ζητάμε επίσης φθηνή πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους υπόλοιπους νέους και για όλους τους πολίτες, φθηνότερο διαδίκτυο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κατοχύρωση των ηλεκτρονικών δημοσιογράφων, και στήριξη του ελληνικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Ένα επίκαιρο παράδειγμα είναι ότι σήμερα, με την κρίση στο FLASH, κινδυνεύει να χαθεί όλος ο όγκος των πληροφοριών που έχουν συγκεντρωθεί επί πέντε και πάνω χρόνια στον Flash.gr.»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών ΙNTERNET κ. Νίκος Βασιλάκος, αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ένωσης στους εργαζόμενους στον FLASH, τόνισε ότι «δεν νοείται σήμερα το 2005 να διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα του πολίτη στην πρόσβαση στην πληροφορία. Διαδίκτυο σημαίνει δημοκρατία και η δημοκρατία λύνει τα προβλήματά της με περισσότερη δημοκρατία. Θέλουμε να μπορεί το ελληνικό νοικοκυριό να μπει στο διαδίκτυο χωρίς το άγχος του λογαριασμού, της ογκοχρέωσης, των παγίων. Έτσι θα γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα το οποίο είναι πρωτίστως οικονομικό και δευτερευόντως ταξικό.»

To Γραφείο Τύπου