Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/10/1998

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ: Η πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, καθώς και ο προσδιορισμός των εκτιμήσεων και των στόχων του ΣΥΝ ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Σύνοδος ΚΠΕ 13 Οκτωβρίου 1998

Μετά από συζήτηση η Κ.Π.Ε ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, για τους στόχους και την στάση του ΣΥΝ εν όψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Το κείμενο της σχετικής απόφασης της Κ.Π.Ε έχει ως εξής:

Ο ΣΥΝ όταν απευθύνεται στην κοινωνία και ζητά την ψήφο των πολιτών απευθύνεται με πολιτικά επιχειρήματα, με προτάσεις και θέσεις.

Ο ΣΥΝ σέβεται τον κόσμο και ξέρει ότι οι πολίτες ψηφίζουν με πολιτικά κριτήρια. Δεν περιμένουν εντολές και οδηγίες.

Η σχέση μας με την κοινωνία δεν θέλουμε να είναι η σχέση της γραμμής, αλλά ο δεσμός της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης.

Διατυπώσαμε τις προτάσεις μας για την περιφερειακή αποκέντρωση, τον ρόλο της αυτοδιοίκησης και την σπουδαιότητα των εκλογών. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν συνεκτίμησαν προγραμματικά, αυτοδιοικητικά και πολιτικά στοιχεία , αξιολόγησαν πρακτικές και πρόσωπα, χωρίς να επηρεαστούν από λογικές ίσων αποστάσεων ή προτιμησιακών σχέσεων .

Αγωνιζόμαστε, με όλες τις δυνάμεις , με ενιαίο και αποφασιστικό τρόπο να πετύχουν. Τα πρόσωπα και τα σχήματα που πέρασαν στον β΄ γύρο σε δήμους και νομούς, με την συμμετοχή και στήριξη του ΣΥΝ .

Τιμάμε τις συνεργασίες μας και καλούμε και όλους τους άλλους να τις τιμήσουν .

Με τον ίδιο τρόπο θα αποφασίσουν οι τοπικές οργανώσεις για την στάση τους στον β΄ γύρο, εκεί όπου στην αναμέτρηση δεν μετέχουν σχήματα και πρόσωπα που στήριξαν στον α΄ γύρο

Η Κ.Π.Ε ως προς τις περιπτώσεις που αποφάσισε για τον α΄ γύρο (Υπερνομαρχία Αθήνας, Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Δήμοι Θεσσαλονίκης και Πειραιά), έχει εμπιστοσύνη και σεβασμό στην πολιτική κρίση των πολιτών.

Ο ΣΥΝ με την πολιτική του στον πρώτο γύρω διατύπωσε τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια στην βάση των οποίων κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν. Οι θέσεις του είναι γνωστές.

Στο πλαίσιο αυτών των θέσεων καλεί τους πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους και στον δεύτερο γύρο.