Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/03/1998

Πρωτοβουλία του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ ενάντια στον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με επιστολή του σε ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ και στις ΤΕΔΚ, πρότεινε την από μέρους τους ανάληψη πρωτοβουλίας ενάντια στα τελευταία φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η επιστολή έχει ως εξής:

Θεωρώντας ότι, τόσο εσείς προσωπικά όσο και τα συλλογικά όργανα που εκπροσωπείτε, είστε πεισμένοι ότι η αναγκαία αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας δεν πρέπει να οδηγήσει σε γενικό πογκρόμ κατά των αλλοδαπών, καθώς και ότι ενέργειες όπως του Κοινοτάρχη Παλαιού Κεραμιδίου Πιερίας πλήττουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και ειδικότερα πλήττουν την αυτοδιοίκηση, επιτρέψτε μας την παρακάτω πρόταση.

Σας προτείνουμε να αναλάβετε την πρωτοβουλία ώστε οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της χώρας να συμβάλουν ψύχραιμα και υπεύθυνα στη δημιουργία κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας σε κάθε χώρο ευθύνης και δράσης τους.

Η υπεράσπιση της πολυπολιτισμικότητας και της ανοιχτής κοινωνίας, η αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι στοιχεία που καθημερινά πρέπει να βιώνονται και να επιβεβαιώνονται. Η έκφρασή τους γίνεται πρωταρχικά στο τοπικό επίπεδο.

Γι΄αυτό και η άμεση ανάδειξη του ζητήματος, είτε μέσα από έκτακτες συνελεύσεις των οργάνων που εκπροσωπείτε, είτε μέσα από μορφές συλλογικότερης έκφρασης (συνελεύσεις, ημερίδες) θα αποτελούσα μια σημαντική απάντηση στους κύκλους που απεργάζονται δηλητηριασμούς της ελληνικής κοινωνίας με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Τμήμα Αυτοδιοίκησης