Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/10/2005

Δήλωση του Τάσου Κουράκη, επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου της πρωτοβουλίας των τεσσάρων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΙΑΣ", Επικεφαλής Τάσος Κουράκης

«Η λεγόμενη πρωτοβουλία των τεσσάρων δεν αφορά την Κίνησή μας. Κινείται έξω από τις προγραμματικές θέσεις και αρχές που έχουμε υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια και επιχειρεί συνάθροιση προσώπων, πολλά από τα οποία ευθύνονται για την κατάσταση της Θεσσαλονίκης. Το όλο εγχείρημα είναι απλή παραλλαγή γνωστών καταστάσεων που έχουν αφήσει τραυματικές εμπειρίες στους πολίτες. Εκτιμούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορεί να συντελέσει ούτε στο ελάχιστο στη διαμόρφωση προϋποθέσεων για ουσιαστική αλλαγή στο Δήμο. Πολύ δε περισσότερο που ο πυρήνας της όλης πρωτοβουλίας είναι κατά βάση η δημοτική ομάδα του κ. Βούγια, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική του κόμματος αυτού.

Όσον αφορά τα ελάχιστα πρόσωπα που έχουν σχέση με την κίνησή μας και συμμετέχουν στην ομάδα αυτή, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι με την ενέργειά τους περιφρονούν τόσο τις αποφάσεις όσο και τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουν κατακτηθεί από την Κίνησή μας.

Η Κίνησή μας κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Όχι στη κατασκευή ενός αφηρημένου αντιδεξιού σχήματος χωρίς κοινωνικές αναφορές, αλλά στη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών στη βάση εναλλακτικών ριζοσπαστικών προτάσεων.

Είμαστε σίγουροι ότι η προσπάθειά μας θα βρει την ευρύτερη δυνατή απήχηση στην κοινωνία της πόλης, που εκτιμά τη συνέπεια, τη δημοκρατική λειτουργία και τις προτάσεις που όντως απαντούν στα συσσωρευμένα προβλήματά της. Για το σκοπό αυτό καλούμε όλα τα μέλη της κίνησής μας να συμμετάσχουν μαζικά στην ολομέλεια της την Κυριακή 16-10-05 στις 10.30 το πρωί στο μεγάλο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής,».

To Γραφείο Τύπου