Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/08/2007

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικήςτου ΣΥΝ, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση των Κ.Καραμανλή και Γ.Αλογοσκούφη και τις δηλώσεις του τελευταίου, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Πάνω στα αποκαΐδια του Λεκανοπεδίου, οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Αλογοσκούφης, επιδίδονται σε συναντήσεις εκλογικού μαγειρείου. Αν ο κ. Καραμανλής και οι Υπουργοί του αφιέρωναν ένα μικρό ποσοστό του χρόνου με τον οποίο ασχολούνται για εκλογικά τεχνάσματα στην προστασία των δασών μας, η κατάσταση  της χώρας και του λεκανοπεδίου θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερη.

 Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης με τις καθησυχαστικές προεκλογικές δηλώσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση κλιμακώνοντας τον δρόμο που άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έχει παραδώσει πλήρως τη χώρα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, κυρίως στις Τράπεζες και τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει σε δόγμα τη χρηματιστηριακή διαχείριση της οικονομίας, υποθηκεύει το μέλλον του ελληνικού λαού και τον εκθέτει  σε ανυπολόγιστους κινδύνους σαν αυτούς που γνωρίζουμε αυτές τις μέρες, με τη διεθνή χρηματιστηριακή κρίση και την κατάρρευση της Σοφοκλέους, η οποία μπορεί να συμπαρασύρει και την πραγματική οικονομία. Η κυβέρνηση με τις καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, ματαίως επιχειρεί να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του για να τον οδηγήσει σε μια μετεκλογική κοινωνική κρεμάλα.

 Σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαία η ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και συνολικά του δικομματισμού ως στοιχειώδης προϋπόθεση για την μετεκλογική προστασία του εισοδήματος  και των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

To Γραφείο Τύπου