Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/08/2007

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλ.Αλαβάνου σχετικά με τις εκλογές

«Δεν κρύβουμε ότι προχωράμε προς τις εκλογές ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με αντιφατικά συναισθήματα. Νιώθουμε χαρά και κέφι, γιατί έχουμε ένα πλούσιο έργο με αποτελέσματα, ισχυρά κινήματα πίσω μας όλα αυτά τα χρόνια. Nιώθουμε λύπη και απαισιοδοξία, γιατί οι εκλογές γίνονται σε ένα σκηνικό καταστροφής για όλη τη χώρα.

Αυτό που θέλουμε να πούμε ανοιχτά προς όλους τους έλληνες πολίτες είναι ότι θα είμαστε ειλικρινείς και θα λέμε την αλήθεια, όπως την πιστεύουμε εμείς.

Σήμερα ζούμε μια προσχηματική λογική. Είναι θλιβερό πρόσχημα το ότι η ΝΔ κάνει πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι το κάνει για εθνικούς λόγους. Και οι εθνικοί λόγοι είναι η πολιτική της, δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις. Με αυτό τον τρόπο βάζει σε δύσκολη θέση και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αναγκάζεται να αποδεχθεί τις ψευτιές τους.

Αποτελεί επίσης μεγάλο πρόσχημα από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ότι ζήτησε εκλογές όταν ψηφιζόταν η αναθεώρηση του Συντάγματος για να μην είναι παρούσα και για να μην εκφράσει δημόσια τη θέση της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θέση που έβρισκε αντίθετους  μεγάλο μέρος των οπαδών της.

Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί η ΝΔ να θεωρεί ότι, με βάση τους δημοσκόπους και τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να κερδίσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλουμε όμως να πούμε ότι, όπως μας βρήκε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια να είμαστε αντιπολίτευση στο άρθρο 16, στο θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, στα δικαιώματα, στους φοιτητές με τα πράσινα παπούτσια, θα μας βρει μπροστά στις εκλογές, που θέλω να ελπίζω ότι θα είναι μια ήττα όλου αυτού του τελματωμένου συστήματος του δικομματισμού και θα ανοίξουν μια νέα προοπτική για τη  νέα γενιά, για το κοινωνικό κράτος, για την οικολογία.»

To Γραφείο Τύπου