Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/08/2007

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκου Χουντή στη ΝΕΤ σχετικά με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τις εκλογές

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντής, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την πρόωρη προκήρυξη εκλογών, έκανε την εξής δήλωση, μιλώντας στη ΝΕΤ( εκπομπή Π.Τσαπανίδου)

«Αυτά που είπε ο κ. Καραμανλής ήταν γνωστά κατά έναν περίεργο εξωθεσμικό τρόπο από τον κ. Ρουσόπουλο, καθώς γνωρίζαμε και την ημερομηνία αλλά και την προσχηματική λογική της κυβέρνησης ότι δηλαδή η δική της πολιτική αποτελεί εθνικό λόγο και γι αυτό ζητάει πρόωρες εκλογές. Αυτό το σχολιασμό έκανε σήμερα και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος. Εγώ σε σχέση με αυτά που είπε ο κ. πρωθυπουργός μπορώ να προσθέσω τα εξής: Ότι η κυβερνητική πολιτική έτσι όπως την εξωράισε ο κ. Καραμανλής στο διάγγελμα που ακούσαμε, η θολούρα όσον αφορά το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, η ανάγκη να μιλήσει για κοινωνική πολιτική ενώ στην ουσία είναι η επανάληψη αυτών των υποσχέσεων του καλοκαιριού που δεν ψηφίστηκαν στη Βουλή και με τις οποίες  ουσιαστικά επιδιώκει να κρατήσει σε ομηρία μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού , ενισχύει την άποψη περί προσχηματικής επίκλησης εθνικού λόγου για τις πρόωρες εκλογές. Τέλος από όλα αυτά δεν φάνηκε το πραγματικό διακύβευμα στα κρίσιμα ζητήματα καθώς ήταν ασαφής έως τελείως αόριστος στο τι θα κάνει στα σοβαρά ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και άλλα σημαντικά θέματα τα οποία παρέλειψε να αναφέρει.

Τέλος δεν μπορώ παρά να σχολιάσω με πίκρα και με λύπη ότι ενώ προκηρύχθηκαν εκλογές σε μια περίοδο που έχει καεί η μισή Ελλάδα, σε μια περίοδο που κάπνιζε όλη η Αττική μετά την πρόσφατη χθεσινή πυρκαγιά στην Πεντέλη, ο κ. Πρωθυπουργός δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί στο κρίσιμο θέμα του περιβάλλοντος.  Δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αίσθηση των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργεί και η δική της πολιτική και ότι δεν προτίθεται να τα αντιμετωπίσει.  Πιστεύουμε ότι όλο αυτό το σκηνικό που στήνει δεν είναι καθόλου πειστικό για τους ψηφοφόρους και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι ψηφοφόροι, η νεολαία, ο κόσμος που αγαπάει το περιβάλλον και θέλει να το προστατεύσει, ο κόσμος που αγωνίστηκε για τα ζητήματα της παιδείας, ο κόσμος που αγωνιά για την αυριανή κατάσταση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού έχει εκτιμήσει τις δικές μας προσπάθειες και ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει τα ψηφοδέλτια του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.»

To Γραφείο Τύπου