Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/08/2007

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως πολιτικός χαρτοκλέφτης»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας το διάγγελμα του κ. Καραμανλή για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών έκανε την εξής δήλωση:

Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως πολιτικός χαρτοκλέφτης κάνοντας λάστιχο το Σύνταγμα. Επικαλείται την παρατεταμένη εκλογολογία. που οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες τροφοδότησαν με πρώτο τον ίδιο ο οποίος εδώ και μήνες ως σύγχρονη Πυθία έπαιζε με την περίφημη «ώρα» των εκλογών.

Τώρα βιάζεται να πάει σε εκλογές οι οποίες σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα τον βγάλουν με μικρότερο αριθμό βουλευτών και με μικρότερο ποσοστό –ακόμα και αν τις κερδίσει όπως λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο κ. Καραμανλής βιάζεται γιατί φοβάται τη φθορά του χρόνου. Γιατί τα έχει κάνει μούσκεμα, γιατί φοβάται το σκάνδαλο των ομολόγων και το πόρισμα Ζορμπά, γιατί φοβάται τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές στις καμμένες περιοχές, γιατί έρχεται ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένας δύσκολος χειμώνας για την οικονομία, για τον κρατικό προϋπολογισμό και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από την εξωραϊσμένη εικόνα που μας παρουσιάζει ο κ. Αλογοσκούφης.

Η ΝΔ θέλει να μας πάει σε εκλογές «εξπρές» με την αλμύρα της θάλασσας, με το αλάτι και τη μυρωδιά των διακοπών, για να μην συζητηθούν καθόλου τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και η κρυφή αντιλαϊκή της ατζέντα για το ασφαλιστικό, την εισοδηματική πολιτική, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους νέους φόρους. Η ΝΔ προτιμάει να συζητήσουμε μόνο για το ποιος είναι καλύτερος ανάμεσα στον Κώστα και τον Γιώργο, για το ποιο από τα δύο κόμματα είναι το λιγότερο διεφθαρμένο, ποιο κόμμα τα έχει κάνει λιγότερο μπάχαλο και είμαστε ουραγοί στους οικονομικούς , στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες στην Ευρώπη.

Αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να μαυρίσουν την ΝΔ και να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην νερόβραστη, δεξιόστροφη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ η οποία έδωσε το πάτημα στη ΝΔ να κάνει τις πρόωρες εκλογές. Η δραστική ενίσχυση της σύγχρονης και ενωτικής αριστεράς που αντιπροσωπεύει ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί την καλύτερη επένδυση για να τερματιστεί επιτέλους η αναχρονιστική δικομματική τραμπάλα του «σήκω εσύ να κάτσω εγώ».

To Γραφείο Τύπου