Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/08/2007

Σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε μεταξύ άλλων:

•    Για την «κουτσουρεμένη» και εν μέσω θέρους προεκλογική περίοδο:

«.....Η κυβέρνηση θέλει την κοινωνία να πάει στις εκλογές, όπως πηγαίνει κανείς στην «τυφλόμυγα», χωρίς να ξέρει το σχέδιο Προϋπολογισμού, χωρίς να ξέρει το πόρισμα της Επιτροπής Αναλυτή για το ασφαλιστικό, χωρίς να ξέρει το πόρισμα Ζορμπά για το τεράστιο σκάνδαλο της Ν.Δ. για τα ομόλογα.....»

•    Για το ότι η ανακοίνωση των εκλογών έγινε την ώρα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη:

«...Οι πολίτες οδηγούνται  στις κάλπες μέσα από τα κάρβουνα και τα αποκαΐδια. Η Κυβέρνηση νομίζει, ότι έχει να κάνει με αναστενάρηδες που ξεχνούν τον πόνο τους, εκστασιασμένοι από την ιδέα της ολοκλήρωσης του «μεταρρυθμιστικού» της έργου...»

•    Για την παραχολογία στο παραπέντε των εκλογών:

«...Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες όπως ο επαγγελματίας χαρτοπαίχτης στην πόκα τους ερασιτέχνες. Τους αφήνει να πάρουν ένα-δύο μικρά κόλπα για να τους παγιδεύσει και να μπορέσει να σαρώσει όλες τις μάρκες στο μεγάλο κόλπο, βγάζοντας τους 4 άσους που έχει στο μανίκι...»

•    Για τη σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε υψηλούς τόνους:

«...Από την πλευρά της υπήρξε αντιπολίτευση οξεία, αλλά επί της ουσίας και πάντα με εναλλακτικές προτάσεις. Αυτό νομίζω ότι έχει αναγνωριστεί από την ευρύτερη δημοκρατική κοινή γνώμη και γι αυτό ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς γίνεται σημείο αναφοράς σε δυνάμεις οι οποίες ιστορικά δεν εντάσσονταν μέχρι τώρα στο χώρο της Αριστεράς...»

•    Για το ότι το ΚΚΕ έχει εξαπολύσει μια οξύτατη επίθεση διαρκείας ενάντια στον ΣΥΝ:

«...Για το ΚΚΕ μπορεί να είναι αντίπαλος ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Για μας αντίπαλος διαρκείας είναι οι πολιτικές της Ν,.Δ,. και ο δικομματισμός. Σ΄ αυτή τη γραμμή θα παραμείνω μέχρι την ημέρα των εκλογών και μετά από αυτήν...»

To Γραφείο Τύπου