Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/08/2007

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα για «μαύρη τρύπα» 9 δις € στον προϋπολογισμό του 2008, τονίζει:

“Οι κ.κ. Καραμανλής και Γ. Αλογοσκούφης, αναφορικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2007 και την προοπτική του προϋπολογισμού του 2008 επιχειρούν να κάνουν το «μαύρο-άσπρο».

Ένας από τους βασικούς λόγους που οι κ.κ. Καραμανλής και Γ. Αλογοσκούφης αποφάσισαν εκλογές-εξπρές ήταν η κατάρρευση του προϋπολογισμού του 2007 και η προοπτική σύνταξης προϋπολογισμού για το 2008 που θα ισοδυναμεί με κοινωνικό εφιάλτη. Ο σχεδιασμός για το 2008 προβλέπει νέα σκληρή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κυρίως μια νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων με αιχμή την μεγάλη, τύπου Γερμανίας, αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Σήμερα η χώρα, εν όψει των εκλογών, χρειάζεται όσο ποτέ μια θετική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και τη συνολική ήττα του δικομματισμού σε όφελος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η ήττα του δικομματισμού και η ουσιαστική ενίσχυση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί προϋπόθεση για να ανατραπούν οι μετεκλογικοί αντιλαϊκοί σχεδιασμοί και να προστατευθούν τα λαϊκά εισοδήματα και οι εργασιακές σχέσεις.

To Γραφείο Τύπου