Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/08/2007

Ο Παν. Λαφαζάνης για τον Πρόεδρο του ΣΕΒ και πώληση ΟΤΕ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χειροκροτεί τις εκλογές-εξπρές και αποκαλύπτει την κρυφή αντιλαϊκή μετεκλογική ατζέντα

Ο ΟΤΕ παραδίδεται στον Εμίρη του Ντουμπάι (Marfin) ο οποίος αγόρασε ήδη την Vivartia του προέδρου του ΣΕΒ

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ (υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά) μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του ΣΥΝ στη Νίκαια, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ενθουσιώδης στήριξη από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ των εκλογών-εξπρές, η οποία συνδυάζεται με αντίστοιχες ενθουσιώδεις τοποθετήσεις των διεθνών τραπεζικών ομίλων και επενδυτικών εταιρειών, αποκαλύπτει τους πραγματικούς εμπνευστές του μεταμοντέρνου θερινού εκλογικού πραξικοπήματος του κ. Καραμανλή και τους βαθύτερους λόγους της πραγματοποίησής του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος του ΣΕΒ ξεσκεπάζει την κρυφή μετεκλογική ατζέντα, η οποία, όπως είπε, «δεν χωρά στα προεκλογικά μπαλκόνια» και αφορά τις γνωστές θέσεις των βιομηχάνων για κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση των απολύσεων , λιτότητα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Εξ ίσου προκλητική η γνωστή Citygroup, με ωμή παρέμβασή της, ψηφίζει ανεπιφύλακτα δικομματισμό-αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι «φιλικά προς τις αγορές»-και ιδίως τη ΝΔ που τη θεωρεί καλύτερη εγγύηση για την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων.

Η προεκλογική, με ενθάρρυνση της κυβέρνησης, αγορά του 5,3% του ΟΤΕ από την Marfin Group την καθιστά το δεύτερο μεγαλομέτοχο του ΟΤΕ μετά το δημόσιο που έχει περιοριστεί στο 28%, ενώ της δίνει και το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί στο ΔΣ του οργανισμού. Γίνεται πλέον κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να περάσει μετεκλογικά ο ΟΤΕ στα χέρια του Εμίρη του Ντουμπάϊ (Doubai Investment), ο οποίος στην ουσία ελέγχει τη Marfin, αφού η τελευταία δεν είναι καθόλου δύσκολο να συγκεντρώσει ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ.

Το σχέδιο της γενικής ιδιωτικοποίησης και εκχώρησης της χώρας στα μεγάλα ιδιωτικά, κυρίως πολυεθνικά, συμφέροντα που εγκαινίασαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και προώθησε ταχύτατα η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μετεκλογικά. Η μετατροπή της Ελλάδας σε άθυρμα πολυεθνικού κεφαλαίου και των κερδοσκοπικών, κυρίως ξένων, funds, συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον του ελληνικού λαού και την ίδια την εθνική μας υπόσταση. Η αποτροπή αυτών των σχεδιασμών απαιτεί την ανατροπή του σημερινού δικομματικού σκηνικού σε όφελος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.»

To Γραφείο Τύπου