Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/10/2005

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης για το ασφαλιστικό

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπ. Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλου για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής και κοινωνικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την έκθεση για την κοινωνική ασφάλιση που υπέβαλε στην Ε.Ε., απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι πραγματικές προθέσεις της είναι η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, η υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της, η μείωση της κρατικής συμμετοχής στη χρηματοδότησής της, η μείωση των συντάξεων, η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης και η αφαίρεση θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να λέει άλλα στους ασφαλισμένους στη χώρα μας και άλλα στις αδηφάγες αγορές και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα δάκτυλά του για το ασφαλιστικό, την ίδια στιγμή που κορυφαία στελέχη του συμφωνούν για αυτό το θέμα με τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν χρειάζεται κατεδάφιση, αλλά στήριξη και αναβάθμιση με αύξηση των συντάξεων και κυρίως των κατώτερων και με ουσιαστική βελτίωση των παροχών υγείας.

To Γραφείο Τύπου