Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/08/2007

Δήλωση Κώστα Ησυχου, μέλος ΚΠΕ του ΣΥΝ σχετικά με τις δηλώσεις του υποψ.βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη περί ελλειματικής Ολυμπιακής και ανάγκη "απαλλαγής της"

Οι δηλώσεις του Κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή»(20-8-07) περί ελλειμματικής ολυμπιακής και «ανάγκη απαλλαγής» της από το Δημόσιο αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο διαστρέβλωσης της αλήθειας και παραπέρα απαξίωσης του εθνικού αερομεταφορέα.

Ξεχνά ο κ. Κ. Μητσοτάκης την πρόσφατη επιδίκαση του Αρείου Πάγου για επιστροφή 564 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο προς την ΟΑ ως τμήμα του χρέους του Δημοσίου προς τον εθνικό αερομεταφορέα.

 Ξεχνά ο Κ. Μητσοτάκης  ότι τις λεγόμενες ζημιές που αναφέρει για «350 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος» της ΟΑ είναι μέρος μιας μυθοπλασίας των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας που ασκούσανε κοινωνικές στην ΟΑ που ουδέποτε βάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και κομματικές πολιτικές ( βουλευτικές εκλογές - μετακίνηση ετεροδημοτών χρέη των δυο κομμάτων προς την ΟΑ, κ.λ.π.) στην ίδια την ΟΑ που λειτουργούσε ως κομματικό  παραμάγαζο της εκάτοστε κυβέρνησης.  Για το λόγο αυτό η ΟΑ είχε μια πρόσφατη βαρυσήμαντη δικαίωση στα ελληνικά δικαστήρια που αναγνωρίσαν τμήμα της τεράστιας οικονομικής λεηλασίας που ασκούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος της.  Η απόλυτη κορυφαία πράξη διαχρονικής νεοφιλελεύθερης διακομματικής συναίνεσης δυστυχώς είναι η ΟΑ σήμερα.

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ανέδειξε και αναδεικνύει μέρος της κρυφής προεκλογικής ατζέντας της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της ενοχής σιωπής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά στην ΟΑ .  Θα αντιπαλέψει τον τεμαχισμό του και την ιδιωτικοποίηση του, θα επιμείνει στην πάγια πρόταση του για ανασυγκρότηση του Δημοσίου Αερομεταφορέα, την διοικητική αυτοτέλεια του, την ανάπτυξη του, την κατοχύρωση της πλήρους και σταθερής  απασχόλησης όλου του προσωπικού του.

To Γραφείο Τύπου