Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/08/2007

Στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρώτη Σερρών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του τα εξής:

Για τον λόγο που επέλεξε την Πρώτη Σερρών για την ομιλία του:

Η πρώτη μου προεκλογική ομιλία μετά την προκήρυξη των εκλογών είναι στην Πρώτη Σερρών. Η Πρώτη είναι πλατύτερα γνωστή ως χώρα καταγωγής του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καραμανλή και του σημερινού Πρωθυπουργού. Η Πρώτη Σερρών, όμως, έχει μια μεγάλη σημασία γιατί είναι στο χώρο του Παγγαίου, σε μια περιοχή που ανθίζει πάντα η Αριστερά και έχει πάντα ένα ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του ποσοστού μας πανελλαδικά, που υπερβαίνει το 6% και συμβολικά θέλω να δείξω ότι από κει και πάνω πρέπει να κινηθούμε πανελλαδικά.

Για τις προβλέψεις σχετικά με την πεντακομματική Βουλή:

Επιδιώκουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε να έχουμε μια Βουλή με μια ισχυρή παρουσία της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, αντίστοιχη της συνεχούς και αποφασιστικής παρουσίας της τα τριάμισι προηγούμενα χρόνια σε όλους τους αγώνες. Μέσα και έξω από τη Βουλή για την Παιδεία, για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος, για το ασφαλιστικό και την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όμως, δεν συμμετέχουμε σε μια συντεχνία μικρών κομμάτων. Δεν έχουμε καμία σχέση με το κόμμα των Δώδεκα Θεών του κ. Καρατζαφέρη, ούτε με το κόμμα των Δώδεκα Αποστόλων του κ. Παπαθεμελή.

Εμείς επιδιώκουμε και μπορούμε να εκφράσουμε την ελπίδα της νέας γενιάς και ενός ευρύτερου προοδευτικού χώρου για την ανατροπή των αδιεξόδων που έχουν προκαλέσει η δικομματική εναλλαγή και οι ισχυρές τους πλειοψηφίες.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ

Η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΕΒ ότι ορισμένα μεγάλα θέματα δεν πρέπει να συζητηθούν στα προεκλογικά μπαλκόνια, αποτελεί πρόκληση για τον κοινοβουλευτισμό. Η παρουσία των πολιτών στην κάλπη, δεν μπορεί να είναι ραντεβού στα τυφλά. Οι πολίτες θα ασκήσουν το με σκληρούς αγώνες κατακτημένο δικαίωμά τους και όπως ήδη έχουν ανατρέψει την αντιδραστική συνταγματική μεταρρύθμιση της ΝΔ θα ανατρέψουν και τα σχέδια των βιομηχάνων για κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, για περισσότερες απολύσεις, για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και άλλα.

To Γραφείο Τύπου