Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/08/2007

Ο ΟΤΕ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗΝ MARFIN INVESTMENT GROUP

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ,  σχολιάζοντας την εξαγορά από την Marfin Ιnvestment Group ποσοστού πάνω από 6% του ΟΤΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Eν μέσω θέρους, προεκλογικής περιόδου και μίνι χρηματιστηριακού κραχ, η Marfin Investment Group (MIG), αφού αγόρασε, με ενθάρρυνση της κυβέρνησης, το 5,3% του ΟΤΕ, προχώρησε σε νέες εξαγορές, αυξάνοντας πάνω από το 6% το ποσοστό της στον Οργανισμό.

Η MIG αναδεικνύεται, έτσι, σε δεύτερο βασικό μέτοχο του ΟΤΕ, μετά το δημόσιο, που έχει περιορίσει τη συμμετοχή του κάτω του 28%, έχοντας, πλέον, τη δυνατότητα εκπροσώπησης της στο ΔΣ του ΟΤΕ. Γίνεται σαφές ότι ο αθόρυβος σχεδιασμός της MIG είναι ο στρατηγικός έλεγχος του ΟΤΕ, αφού έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει άμεσα ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά του μετοχικού του κεφαλαίου στην προοπτική συνολικής άλωσής του.

Η MIG στην οποία βασικός μέτοχος είναι η Dubai Investment Group του γνωστού εμίρη και στην οποία συμμετέχουν μεγάλα κερδοσκοπικά κεφάλαια και έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου, αφού εξαγόρασε ήδη τη γνωστή Vivartia και το «Υγεία», είναι έτοιμη να ελέγξει και τον ΟΤΕ, επιχείρηση μείζονος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας, με προοπτική τη μεταπώλησή του σε πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρακολουθεί δήθεν «αμέτοχη» τις εξελίξεις και στην πραγματικότητα να ενθαρρύνει, εν μέσω θερινής προεκλογικής περιόδου, τη διαμόρφωση τετελεσμένων και τη «μουλωχτή» παράδοση του ΟΤΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα  στα πλέον   κερδοσκοπικά και μεταπρατικά κεφάλαια.

Οι μεθοδεύσεις αυτές για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ συνιστούν μείζον πολιτικό, εθνικό και κοινωνικό έγκλημα κατά της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται για το παρόν και το μέλλον της τον ΟΤΕ ως ένα ισχυρό δημόσιο τηλεπικοινωνιακό φορέα που θα λειτουργεί με νέους όρους και κοινωνική αποστολή, αντί αυτή η χώρα να εκποιείται και να μεταβάλλεται σταδιακά σε έρμαιο του εμίρη του Ντουμπάϊ και των πιο επιθετικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων.»

To Γραφείο Τύπου