Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/08/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη για τη νέα επιστολή της JP Morgan αλλά και την επιστροφή ως μη σύννομης της Έκθεσης του κ. Γ. Ζορμπά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη νέα επιστολή της JP Morgan αλλά και την επιστροφή ως μη σύννομης της Έκθεσης του κ. Γ. Ζορμπά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η νέα επιστολή της JP Morgan στα Ασφαλιστικά Ταμεία εκθέτει ακόμα περισσότερο την ίδια, αλλά κυρίως αφήνει απολύτως έκθετη την κυβέρνηση και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της. Η  JP Morgan έχει υποχρέωση να επιστρέψει άνευ όρων και προϋποθέσεων μαζί με το κεφάλαιο και τη δεύτερη δόση των τόκων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία δεν μπορεί και πάλι να φορτωθεί από την κυβέρνηση στον ελληνικό λαό.

Όσον αφορά στις φερόμενες δηλώσεις του κ. Γ. Κολλιοκώστα αλλά και τις κινήσεις του σχετικά με το πόρισμα του κ. Γ. Ζορμπά, προκαλούν πελώρια ερωτηματικά και εύλογες ανησυχίες.

Είναι σαφές ότι η υπόλογη κυβέρνηση επιχειρεί να «κουκουλώσει» πάση θυσία το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την καταλήστευση των Ασφαλιστικών Ταμείων στο Χρηματιστήριο το 1999 και τις άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών. Κυρίως, όμως, απαιτεί τη διαχρονική επιστροφή των κλεμμένων από τα Ταμεία αντί των σχεδιασμών του δικομματισμού για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος».

To Γραφείο Τύπου