Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/10/2005

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για την ενέργεια της κυβέρνησης να προσφύγει στο ΣτΕ για τον τρόπο λειτουργίας των καμερών

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, αναφερόμενο στην ενέργεια της κυβέρνησης να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τον τρόπο λειτουργίας των καμερών, έκανε τον ακόλουθο σχολιασμό:

Σαφές δείγμα έδωσε η κυβέρνηση, για το πώς εννοεί την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο κ. Βουλγαράκης, ως επικεφαλής του Yπουργείου Δημόσιας Τάξης, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να ακυρώσει απόφαση της Αρχής για τον τρόπο λειτουργίας των καμερών.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την «ασφάλεια» και στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής υστερίας των τελευταίων χρόνων, επιδιώκει να ανοίξει το δρόμο για μια γενικευμένη και ανεξέλεγκτη παρακολούθηση των πολιτών.

Στην ίδια λογική κινούμενες οι κρατικές υπηρεσίες καταστολής, και κυρίως με την επίκληση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, συνέλαβαν την προηγούμενη Κυριακή πέντε νέους ανθρώπους που προσπάθησαν να αδρανοποιήσουν κάμερες.

Θεωρούμε απαράδεκτη μια τέτοια κυνική μεθόδευση καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και βιασμού της προσωπικότητάς τους και αναμένουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απορρίψει την προσφυγή.

Τμήμα Δικαιωμάτων