Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/08/2007

Για τις εξελίξεις σχετικά με το πόρισμα Ζορμπά

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με το πόρισμα του κ. Ζορμπά, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το πόρισμα του κ. Ζορμπά, εφόσον τα στοιχεία από το περιεχόμενό του που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ακριβή, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ίδια την κυβέρνηση.

Οι απαράδεκτες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δείχνουν την αγωνία της να «κουκουλώσει» όπως -όπως την υπόθεση του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, ενόψει των εκλογών.

Η διαχρονική καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων με τις επί δεκαετίες άτοκες καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, με τα χρηματιστηριακά παιχνίδια του 1999, και πρόσφατα με τα δομημένα ομόλογα, συνεχίζεται και σήμερα, με το μίνι χρηματιστηριακό κραχ, που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα χρήματα που έχουν τοποθετήσει τα Ταμεία στο χρηματιστηριακό τζόγο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνονται ακόμα πιο προκλητικοί οι κυβερνητικοί και δικομματικοί σχεδιασμοί για τη μετεκλογική κατεδάφιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.

Διεκδικούμε την άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης Ζορμπά, τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής του κ .Αναλυτή για το ασφαλιστικό και τη σταδιακή επιστροφή των χρημάτων στα Ταμεία από τη διαχρονική καταλήστευσή τους.

Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για τη μετεκλογική στήριξη και αναβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος αντί της κατεδάφισής του.

To Γραφείο Τύπου