Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/08/2007

Ο Παν.Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη και Μαγγίνα για την επαναγορά του ομολόγου, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Οι θριαμβευτικές δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη και Μαγγίνα για την υπογραφή της σύμβασης επαναγοράς του ομολόγου από τη JP Morgan είναι εκτός πραγματικότητας.

Η απόφαση της JP Morgan να επιστρέψει στα Ταμεία μαζί με το κεφάλαιο και τους τόκους του βʼ τριμήνου, πράγμα που αρνιόταν πεισματικά να το κάνει για τους αντίστοιχους τόκους του αʼ τριμήνου που φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό, δείχνει τον πανικό και τον φόβο όχι μόνο της JP Morgan, αλλά κυρίως τον πανικό και την αγωνία της κυβέρνησης να «κουκουλώσει» όπως-όπως το σκάνδαλο ενόψει και των εξελίξεων με το πόρισμα Ζορμπά.

Είναι σαφές ότι η δήθεν «γενναιόδωρη» κίνηση της JP Morgan έγινε σε συνεννόηση και συμπαιγνία με την κυβέρνηση προκειμένου να πέσουν και οι δύο στα μαλακά.

Η JP Morgan ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει η ίδια και τους τόκους του αʼ τριμήνου και όχι να τους πληρώσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή, οι φορολογούμενοι πολίτες.

Η επαναγορά του ομολόγου δεν απαλλάσσει την JP Morgan και πολύ περισσότερο την κυβέρνηση από τις πελώριες ευθύνες τους.

Χρειάζεται η πλήρης επιστροφή των χρημάτων των Ταμείων από τη διαχρονική καταλήστευση που έχουν υποστεί από τη σημερινή αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τόσο από την άτοκη επί δεκαετίες κατάθεση των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας , όσο και από τα Χρηματιστηριακά παιχνίδια του 1999.

To Γραφείο Τύπου