Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/10/2005

Η απόσυρση της πρότασης για Μ.Παπαγιαννάκη από τον πρόεδρο του ΣΥΝ και η νέα πρόταση για Α.Τσίπρα

Δήλωση του Δ.Χατζησωκράτη, μέλους ΠΓ του ΣΥΝ

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ μιλώντας στον Ρδ/θμό ALFA στην εκπομπή των Β. Σκουρή και Β. Χιώτη, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Το «φυγή προς τα μπρος» της νέας πρότασης του Αλ. Αλαβάνου μπορεί να καταλήξει στο... «μπρος γκρεμός» μόνο!

Ο ΣΥΝ έχει μια μεγάλη ιστορία και σημαντικές επιτυχίες στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Είναι κρίμα που ορισμένοι τον οδηγούν σε λογικές γκρουπούσκουλου.

Στις επόμενες εκλογές το επαπειλούμενο 42% για την εκλογή δημάρχου οδηγεί σε μάχη για τη δημαρχία της Αθήνας που αναμένεται να πάρει τα πιο σκληρά χαρακτηριστικά της, με τις δυνάμεις του δικομματισμού να τα «δίνουν όλα» σε υποψηφίους και μέσα.

Η νέα πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ στερεί την αριστερά από υποψήφιο με αναμφισβήτητη διεισδυτικότητα σε ψηφοφόρους τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. καθώς και με δημόσια εικόνα ως ο πολιτικός της αριστεράς με την μεγαλύτερη σχέση με το χώρο της οικολογίας και τις παρεμβάσεις του για το περιβάλλον.

Το σημαντικότερο όμως ζήτημα για τον ΣΥΝ είναι η στέρηση της πολιτικής αυτονομίας του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Καθοριστικές θέσεις τους τίθενται υπό την αδειοδότηση των συνεργαζόμενων στον ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές προσώπων κρίνονται στη βάση των πολιτικών απόψεων των φορέων τους.

To Γραφείο Τύπου