Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/10/2003

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ: Πολιτικές εξελίξεις και προετοιμασία του ΣΥΝ για τις εκλογές

Σύνοδος ΚΠΕ 4-5 Οκτωβρίου 2003

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ολοκλήρωσε τη σύνοδο της με αντικείμενο την πορεία των πολιτικών εξελίξεων και της προετοιμασίας του κόμματος για τις εκλογές.

Η ΚΠΕ, μετά από συζήτηση και σχετική πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα εξής:

1. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ θέτει το σύνολο των δυνάμεων του κόμματος σε πλήρη διάταξη εκλογικής μάχης και ολόπλευρης προετοιμασίας του ΣΥΝ για τις εκλογές.

2. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ επαναβεβαιώνει την ισχυρή πολιτική της βούληση για την επιδίωξη μιας ευρύτερης εκλογικής συνεργασίας του ΣΥΝ με τις δυνάμεις του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και με άλλες δυνάμεις και προσωπικότητες του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς και οικολογίας. Εξουσιοδοτεί την Πολιτική Γραμματεία να συνεχίσει, στο πλαίσιο που έχει εξαγγείλει, την συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των συζητήσεων, που θα πρέπει να επιδιωχθεί να γίνει το συντομότερο δυνατό, το όλο θέμα τα τεθεί σε συνεδρίαση της ΚΠΕ.

3. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε, τέλος, την διεξαγωγή του 4ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος μετά τις εκλογές.