Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/10/2005

Δήλωση του Γιάννη Θεωνά, μέλους της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Αναφερόμενος στις «οργισμένες» και απαξιωτικές για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τοποθετήσεις του Δημήτρη Χατζησωκράτη στο ραδιοσταθμό "Αλφα" (Ελευθεροτυπία 13/10/2005), απ΄ αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τις υποψηφιότητες στο Δήμο της Αθήνας, ο Γιάννης Θεωνάς, μέλος της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σημειώνει τα ακόλουθα:

Η εποχή του «ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις» έχει περάσει ανεπιστρεπτί και δεν μπορεί να επανέλθει με άλλη ετικέτα. Είναι καλό να το συνειδητοποιήσει ο σ. Δημήτρης και όποιος άλλος έχει ανάλογες απόψεις.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όχι μόνο δεν παραβιάζει την αυτοτέλεια κανενός, και πολύ περισσότερο του ΣΥΝ, αλλά, αντίθετα, λειτουργεί με πλήρη σεβασμό για κάθε συνιστώσα του. Έχει όμως γνώμη για τα γεγονότα και επιμένει να την εκφράζει.

Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει οποιαδήποτε γνώμη για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ωστόσο, όταν κατέχει κορυφαία θέση ευθύνης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όχι του ΣΥΝ (δεν υπάρχει τέτοια ομάδα στην Ελληνική Βουλή), χρειάζεται περισσότερη προσοχή όταν εκφράζεται τόσο απαξιωτικά για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου του κόμματός του.

To Γραφείο Τύπου