Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/10/2005

Σχόλιο του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Ξεφεύγουν από τα όρια της πολιτικής διαφωνίας, αγγίζοντας τα σύνορα της σοβαρότητας και του πολιτικά «γελοίου» τα επιχειρήματα που ακούγονται εναντίον της υποψηφιότητας Α. Τσίπρα για το Δήμο της Αθήνας. Υποψηφιότητα που έτσι και αλλιώς θα επικυρωθεί ή όχι, από τον κόσμο του Συνασπισμού και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Δίνουν όμως λάθος μηνύματα, όσο αφορά την ταυτότητα του Συνασπισμού, επιχειρήματα που λέγονται με πάσα άνεση ότι είναι ανήκουστο να προτείνουμε υποψήφιο κάτω από τα εξήντα, που δεν προέρχεται από την «επετηρίδα» του κόμματος, δε συχνάζει στα τηλεπαράθυρα για να είναι αναγνωρίσιμος και δεν έχει επικυρώσει τις πολιτικές του εμπειρίες με πολλές-πολλές θητείες στη Βουλή ή στην Ευρωβουλή.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε επίσης, σε όσους δεν έχουν καταλάβει ότι έχει παρέλθει η εποχή που το «μεγάλο» κόμμα επιλέγει και οι [υποτελείς] σύμμαχοι υλοποιούν, ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε επιλέξει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και πολιτικής συν-λειτουργίας, αυτόν της διαβούλευσης και των συναινέσεων με τους συμμάχους και τους συνεργάτες. Αυτόν υλοποιούμε στον ΣΥΡΙΖΑ , Στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στα Κοινωνικά Φόρουμ σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

To Γραφείο Τύπου