Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/08/2007

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Λυριτζής-Οικονόμου) για τις πολιτικές εξελίξεις, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τις δημοσκοπήσεις και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις συμπίπτουν στα βασικά με τις προηγούμενες. Στέλνουν θετικά μηνύματα για τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς και δείχνουν μια μείωση του αθροίσματος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν συνεχιστεί  αυτή η τάση και κατέβει το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  καθαρά κάτω από το 80%, τότε δεν θα έχουμε αυτοδυναμία κανενός. Ένα τέτοιο δυνατό πλήγμα στο δικομματισμό θα είναι θετικό γιατί θα πιέσει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μπουν σε άλλη λογική.

 Η ενίσχυση του Συνασπισμού  Ριζοσπαστικής  Αριστεράς σε ποσοστά σημαντικά υψηλότερα από αυτά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις  μπορεί να αποτελέσει μοχλό για ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Χρόνια τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν συνηθίσει μέσω της μονοκομματικής αυτοδυναμίας το πρώτο κόμμα να παίρνει ως λάφυρο το κράτος, να διορίζουν τους κολλητούς τους κομματικοποιώντας τα πάντα, να βάζουν το δάχτυλο στο μέλι και μετά να κατηγορούν ο ένας τον άλλο ποιος είναι λιγότερο διεφθαρμένος και ποιος τα έκανε λιγότερο μπάχαλο.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν μονοκομματική αυτοδυναμία. Αναζητούν, όπως η ΝΔ επί Μητσοτάκη «Κατσίκηδες» προκειμένου να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς αγωνίζεται με γνώμονα το πρόγραμμά του για να ηττηθεί η δεξιά πολιτική. Γι΄ αυτό  και δεν σκοπεύουμε να γίνουμε «Κατσίκης» κανενός.

Για τις μεθοδεύσεις του κ. Καραμανλή και το πόρισμα Ζορμπά

Ο κ. Καραμανλής λέει ότι πάμε σε εκλογές για να προωθήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες περιγράφει με τίτλους.  Δεν μας λέει όμως τι θα κάνει για το ασφαλιστικό, ποιες ακόμη εταιρίες θα ιδιωτικοποιήσει και αποφεύγει να καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στην Κομισιόν όπως είναι υποχρεωμένος να το κάνει από 1η Σεπτέμβρη. Ο κ. Καραμανλής κοροϊδεύει τον κόσμο. Μοιράζει προεκλογικά ψίχουλα και θα στείλει την λυπητερή μετά.

Μέχρι χθες η ΝΔ έλεγε ότι ο κ. Ζορμπάς ήταν αδέκαστος και του είχε βάλει φωτοστέφανο. Η ΝΔ τον διόρισε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής. Σήμερα προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως γραφικό και τρελό.

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με  έναν πρωθυπουργό που συμπεριφέρεται ως πολιτικός χαρτοκλέφτης και όχι ως κορυφαίος θεσμικός παράγων. Κάνει τις εκλογές, όχι όποτε συμφέρει τη χώρα, αλλά όποτε συμφέρει την πάρτη του. Εκμεταλλεύεται μια νερόβραστη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στα κρίσιμα θέματα δεν πρότεινε διαφορετική πολιτική.   Η αριστερά θέλει να ηττηθεί αυτή η πολιτική και  ταυτόχρονα να γίνει σοβαρή συζήτηση και όχι εκλογές εξπρές με τον κόσμο με τα μαγιό στις παραλίες. Γιʼ αυτό καταγγείλαμε αυτό το καραγκιοζιλίκι να αναγγέλλει εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν  το μάθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για τα επιτεύγματα των μονοκομματικών κυβερνήσεων

Μετά από 33 χρόνια ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει δασολόγιο και κτηματολόγιο, καίγονται τα δάση της και γίνονται καταπατήσεις και βίλες στα καμένα. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και έχει τεράστιες κοινωνικές ανισότητες. Είμαστε ουραγοί στις δημόσιες δαπάνες για την παιδεία  και την υγεία, η χώρα σύρεται διαρκώς στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και χάνει  σημαντικά κονδύλια από τους κοινοτικούς πόρους.

To Γραφείο Τύπου