Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/08/2007

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις κας Μπενάκη σχετικά με το διορισμό παιδιών Δικαστικών στην Βουλή

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε τους διορισμούς παιδιών δικαστικών στη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα–Μπενάκη, δήλωσε «αποκλειστικά» υπεύθυνη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι επιλογές «ήσαν αξιοκρατικές». Προκειμένου να μη μας μείνει καμιά απορία ή αμφιβολία περί των λεγομένων της, έσπευσε να επισημάνει ότι «παίζει ρόλο και η οικογενειακή και κοινωνική προέλευση του κάθε προσώπου που βάζουμε στη Βουλή και η προέλευσή τους αυτή ήταν μια σοβαρή εγγύηση».

Το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια της αξιοκρατίας είναι αρκετά σχετικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η αναπαραγωγή της οικογενειοκρατίας στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας δεν συνιστά αξιοκρατία. Άλλωστε ακόμα και τα κριτήρια επιλογής των «εθνικώς ορθών» οικογενειών είναι απολύτως αφερέγγυα.

Η κ. Μπενάκη από την άλλη μεριά, εξέχον στέλεχος της παράταξης των «γαλάζιων παιδιών», έχει μια αντίληψη περί αξιοκρατίας, η οποία φυσικά δεν μας εκπλήσσει. Υποθέτουμε ότι, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα παρακολουθήσουμε πολλά μαθήματα κυνισμού. Φιλοδοξούμε να είμαστε οι κακοί μαθητές σε τέτοιου είδους διδαχές.

To Γραφείο Τύπου