Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/10/2005

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τα αιτήματα που διεκδικούν

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος), επισκέφτηκαν τα γραφεία του Συνασπισμού προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τα αιτήματα που διεκδικούν.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ ήταν ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ., ο Μίλτος Ανδρικόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος για τα Σώματα Ασφαλείας και ο Νικήτας Σγούρος, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος.

Οι συνδικαλιστές (λιμενικοί και αστυνομικοί) αναφέρθηκαν εκτεταμένα σε μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την πολιτική της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, έκαναν αναφορά στον εμπαιγμό που υφίστανται από τη μη αναγνώριση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας , την καθήλωση των αμοιβών, την έλλειψη προσωπικού, κά. Η Ν.Δ. όταν ήταν αντιπολίτευση υιοθέτησε τα αιτήματα, αλλά τώρα που έγινε κυβέρνηση, επικαλείται οικονομικές δυσχέρειες.

Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους συνδικαλιστές, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΝ, υποσχέθηκε πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς και στήριξη των αγώνων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και ευρύτερα στις δημόσιες υπηρεσίες κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας