Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/08/2007

Δήλωση Δ.Στρατούλη για τις εξαγγελίες πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό

Σχετικά  με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής στο ρ/σ«105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

«Ο Πρωθυπουργός με όσα είπε για το ασφαλιστικό προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό μετεκλογικό του σχέδιο για μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Όσα όμως έστω και φτιασιδωμένα είπε, δεν μπορούν να κρύψουν τις προθέσεις του για το ασφαλιστικό, εάν βέβαια κερδίσει τις εκλογές.

Η χορήγηση κινήτρων για εθελοντική παραμονή στην εργασία και μετά τη συμπλήρωση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ουσιαστικά και σαν πράξη οδηγεί στην αύξηση αυτών των ορίων, όταν είναι γνωστό ότι 7 στους 10 ασφαλισμένους παίρνουν σήμερα μηνιαία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ και θα προσφύγουν αναγκαστικά σε αυτό το μέτρο για να αυξήσουν τα πενιχρά εισοδήματά τους.

Με την επιδότηση της ασφάλισης σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες μέσω των φοροαπαλλαγών για τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται σε αυτές, ανοίγει και δρόμος για το σύστημα ασφάλισης των τριών πυλώνων. Δηλαδή γι αυτό που επιχείρησε ο Γιαννίτσης το 2001 και που ακυρώθηκε από το λαϊκό ξεσηκωμό που προκάλεσε.

Ο πρωθυπουργός κρύβει προεκλογικά το πόρισμα Αναλυτή για το ασφαλιστικό ακριβώς για να μην αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις του.

Καλούμε τους ασφαλισμένους να προσέξουν πολύ στις εκλογές γιατί πίσω από τα «τυριά» των προεκλογικών υποσχέσεων βρίσκονται οι μετεκλογικές «φακές» νέων αντικοινωνικών και αντιασφαλιστικών μέτρων».

To Γραφείο Τύπου