Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/08/2007

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζαχάρω

Π.Τριγάζης: ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΕΓΙΝΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑ

Από χθες το βράδυ (24/8) οι δυνάμεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο νομό Ηλείας βρέθηκαν στη Ζαχάρω, στη δοκιμαζόμενη από τις φωτιές περιοχή,

Από τις πρώτες ώρες, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ από τους Πάνο Τριγάζη, υποψήφιο στο Νομό Ηλείας, τα τοπικά στελέχη Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Βασίλη Μανταράκη και τον συνδικαλιστή Ζώη Πέπε ήταν στις πληγείσες περιοχές, εκδηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους σκληρά δοκιμαζόμενους κατοίκους. Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και τον Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο.

Από το Δημαρχείο της Ζαχάρως ο Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ολυμπία έγινε Χιροσίμα. Πρόκειται για ολοκαυτώματα χωρίς προηγούμενο. Χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Η αλληλεγγύη μας είναι αμέριστη στις οικογένειες τους. Ματώνει η ψυχή μας μπροστά στη βιβλική καταστροφή. Είμαι συγκλονισμένος βλέποντας τη γενέτειρα μου Μίνθη σε πύρινο κλοιό. Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανυπεράσπιστοι απέναντι στην επέλαση της φωτιάς.

Ανύπαρκτα, όπως αποδείχτηκε είναι τα μέτρα πρόληψης, ανεπαρκέστατα τα μέσα δασοπυρόσβεσης. Έχουμε ζητήσει από καιρό περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και λιγότερα F-16. Κάποτε πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες σʼαυτό τον τόπο. Οι δασοκτόνες πολιτικές πρέπει να ανατρέπουν. Επισκεπτόμενος την Ζαχάρω ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε κάνει τη δήλωση ότι αποσύρει την τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Οι πολίτες πρέπει να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν τη προστασία της ζωής τους και του περιβάλλοντος. Εδώ στο νομό Ηλείας πολλοί απʼαυτούς έδωσαν ηρωϊκές μάχες, δίπλα σε εθελοντές δασοπυροσβέστες και σε δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η ζωή μας και το περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη.»

To Γραφείο Τύπου