Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/08/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που ανακοίνωσε δια των αρμόδιων Υπουργών της, επιχειρεί ματαίως να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για την εθνική τραγωδία και να «χρυσώσει το χάπι» απέναντι στις οικογένειες που είδαν να χάνονται και να «σακατεύονται» άδικα και φρικτά οι δικοί τους αλλά και να χάνονται τα σπίτια, οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής.

Και αυτά, όμως, τα μέτρα-ασπιρίνες θα αποδειχθούν προεκλογικές σαπουνόφουσκες εν όψει των εκλογών εξπρές, τα οποία, όπως έχει συμβεί συχνά στο παρελθόν, θα εμπλακούν μετεκλογικά στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας.

Τίποτα, όμως, και κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να αποζημιώσει τον ελληνικό λαό από την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή, την οποία θα πληρώνουν οι πολίτες και οι επόμενες γενιές με βαρύτατες συνέπειες για την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους.

Σήμερα, εν όψει των εκλογών, μια μεγάλη ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και συνολικά του δικομματικού σκηνικού, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των  μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και το περιβάλλον, είναι όσο ποτέ αναγκαία. Η ανατροπή αυτού του κυρίαρχου δικομματικού σκηνικού γίνεται, πλέον, όρος για την επιβίωση του ελληνικού λαού και των επόμενων γενιών».

To Γραφείο Τύπου