Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/10/2005

Επίσκεψη Ευ.Αποστόλου στα Γιάννενα

Ο Ευάγγελος Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, επισκέφθηκε σήμερα τα Γιάννενα στο πλαίσιο της πολιτικής και οργανωτικής εξόρμησης του ΣΥΝ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Με την κατάθεση από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνο, της πρότασης Αλ. Τσίπρα για την υποψηφιότητα στον Δήμο Αθηναίων, άρχισαν ουσιαστικά οι διαδικασίες συγκρότησης αυτοδιοικητικών κινήσεων και ανάδειξης των προσώπων που θα ηγηθούν αυτών σε όλη τη χώρα.

Στόχος μας είναι στους μαζικούς χώρους, όπου η αναμέτρηση συνδέεται εντονότερα με την κεντρική πολιτική σκηνή, να αναδείξουμε με αυτές τις διαδικασίες τη διαφορά μας με τις δυνάμεις του δικομματισμού, όχι μόνο στην αυτοδιοικητική πολιτική, αλλά και γενικότερα, και ταυτόχρονα να υπηρετήσουμε την πολιτική μας απόφαση για τη συνεργασία ευρύτερων αριστερών, οικολογικών και κινηματικών δυνάμεων.

Στις τοπικές, όμως, κοινωνίες, όπου τα αυτοδιοικητικά κριτήρια υπερτερούν, οι κινήσεις συγκροτούνται, καθώς και τα πρόσωπα, που θα ηγηθούν αυτών, αναδεικνύονται με προσανατολισμό τη συσπείρωση προσώπων και δυνάμεων που έχουν βιωματική σχέση με τα τοπικά προβλήματα και θέληση να υπηρετήσουν τη λύση τους.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τέτοιες κινήσεις ο ΣΥΝ θα υπερασπιστεί κυρίως τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών αλλά και θα ανταποκριθεί στις πολιτικές του αποφάσεις.

To Γραφείο Τύπου