Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/08/2007

Δήλωση Φ. Κουβέλη σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πυρκαγιές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στην Βʼ Αθηνών Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των καταστροφών που πλήττουν τις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας επεσήμανε ότι:

«Οι μεγάλου μεγέθους φυσικές καταστροφές από τις πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας πρόσφατα, κατέδειξαν ότι η κυβέρνηση στο επίπεδο της οργάνωσης της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού δεν κατάφερε να επιδείξει το απαιτούμενο επίπεδο αποτελεσματικής οργάνωσης για την αποτροπή των θλιβερών αποτελεσμάτων με συνέπεια να θρηνούμε την απώλεια αρκετών δεκάδων συμπολιτών μας.

Με τη στάση αυτή έδειξε ότι όχι μόνο έχασε την αξιοπιστία της για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων αλλά καταδίκασε τις τοπικές κοινωνίες να διαβιούν στο μέλλον σε ένα υποβαθμισμένο οικολογικό και οικονομικό περιβάλλον. Παράλληλα υποβάθμισε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό.

Τα όποια μέτρα εξαγγέλλει και υπόσχεται η κυβέρνηση, δεν κρίνονται ικανά να κλείσουν  τις πληγές και την θλίψη που έχει επιφέρει  στις πυρόπληκτες περιοχές η  λαίλαπα της φωτιάς.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κινητοποιήσει τους κοινωνικούς και  προνοιακούς φορείς  καθώς και τους αρμόδιους  δημόσιους οργανισμούς (Ο.Ε.Κ. κ.α,), ώστε  να παράσχει άμεση υλικοτεχνική και ψυχολογική στήριξη με την ανάπτυξη μηχανισμών συνδρομής των πολιτών των πυρόπληκτων περιοχών, προκειμένου   να εξασφαλισθεί η  ομαλή κοινωνική αποκατάσταση των πληγέντων.

Η  γενναία οικονομική στήριξη αποτελεί επίσης βασική προϋπόθεση για την άμεση λειτουργία και την αποκατάσταση της οικονομικής ζωής των  περιοχών αυτών, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εγκατάλειψή τους, που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην  ερημοποίησή τους.»

To Γραφείο Τύπου