Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/08/2007

Δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη για τη σύνδεση πυρκαγιών και τρομοκρατίας

"Η προσπάθεια σύνδεσης των καταστροφικών πυρκαγιών, που πλήττουν τη χώρα μας, με σκοτεινά σχέδια και με τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν αποτελεί μόνο ένα σκοταδιστικό όπλο που τίθεται στην υπηρεσία της προεκλογικής μάχης. Οι προσπάθειες αυτές πάνε πολύ μακριά, πέρα από τον ορίζοντα των εκλογών. Πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο ακροδεξιών κύκλων της Ευρώπης που αναζητούν προσχήματα για ακόμη πιο αυταρχικές πολιτικές στο όνομα της πάλης κατά της τρομοκρατίας.

Ενδεικτικές, από την άποψη αυτή, είναι και οι προσωπικές δηλώσεις του Μπερλουσκονικού Επιτρόπου της Ε.Ε. Φράνκο Φραττίνι, ο οποίος, με αφορμή τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, ζητά τη χρήση "νέων όπλων" και τη λήψη "νέων αποτρεπτικών νομικών μέσων" για την αντιμετώπιση όχι των υπαρκτών πυρκαγιών και των υπαρκτών αιτιών τους, αλλά των υποθετικών τρομοκρατών εμπρηστών.

Το ερώτημα όμως δεν είναι αν υπάρχουν ή όχι εμπρηστές, αλλά ποιος οπλίζει το χέρι τους. Και, στη χώρα μας τουλάχιστον, το χέρι των εμπρηστών το οπλίζουν οι πολιτικές που, χρόνια τώρα, έχουν αφήσει τα δάση και το περιβάλλον απροστάτευτα".

To Γραφείο Τύπου