Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/08/2007

Συνέντευξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιά στη ΝΕΤ

Σε πολιτική εκπομπή της ΝΕΤ μίλησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς, ο οποίος σημείωσε ότι η ριζοσπαστική αριστερά θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας:

«Είμαστε όλοι μας συγκλονισμένοι από το μέγεθος της καταστροφής, από τον αφανισμό των χωριών, το θάνατο των συνανθρώπων μας, της γης, του φυσικού μας πλούτου. Μας διακατέχουν αισθήματα οδύνης, οργής, αγανάκτησης. Απορρίπτουμε τις προσπάθειες καπηλείας και αποπροσανατολισμού που γίνεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αστείο, αλλά συνάμα και επικίνδυνο να επιρρίπτονται ευθύνες σε έναν αόρατο εχθρό, που ενίοτε αποκτά όνομα: αντιεξουσιαστές, Τούρκοι, Αλβανοί… Την ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, που με την αδιαφορία και την πολιτική τους συνέβαλαν στη μεγάλη καταστροφή. Αγοράζουν συνεχώς όπλα, πολεμικά αεροπλάνα, αντί για πυροσβεστικά. Ασφυκτιά ο τόπος από άντρες των ΜΑΤ, όταν ψάχνουμε με τα κιάλια δασολόγους και πυροσβέστες. Χαρίζουν τεράστια χρέη στις ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες, ενώ τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν στην προστασία των δασών».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σημείωσε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα, ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των πληγέντων και όχι ευκαιριακά και αποσπασματικά μέτρα ελεημοσύνης.    

To Γραφείο Τύπου