Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/08/2007

Δήλωση του Φώτη Κουβέλη, υποψήφιου βουλευτή Β΄ Αθήνας: Ανεπαρκή τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών Φώτης Κουβέλης ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την άμεση ενίσχυση των πυρόπληκτων είναι αναγκαία. Κρίνονται όμως ανεπαρκή.

Η γενναία οικονομική στήριξη των πληγέντων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άμεση λειτουργία και την αποκατάσταση της οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εγκατάλειψή τους, που θα οδηγήσει στην ερημοποίησή τους. Είναι αυτονόητη η επιτακτική ανάγκη να υπάρξει η συγκράτηση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων στις περιοχές τους, με την άμεση εγγύηση προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης. Είναι αναγκαία και επιβεβλημένη να αναθεώρηση του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπως και των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων, με ειδικό πρόγραμμα 2007-2013 για την οικολογική και οικονομική αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και την ανάπτυξή τους."

To Γραφείο Τύπου