Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/10/2005

Δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα

Το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας σήμερα στο ραδιοσταθμό «9.84» και στον 'Αρη Τόλιο, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το ζήτημα που αναδείχθηκε στον ΣΥΝ, με την απόσυρση της υποψηφιότητας του Μιχ. Παπαγιαννάκη για το Δήμο Αθηναίων, δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά του πολιτικού προβλήματος που συνοδεύει την απόσυρση αυτή. ΄Ότι δηλαδή ένα στέλεχος του κόμματος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, επειδή έχει απόψεις σε γενικά πολιτικά ζητήματα (π.χ. Ευρωπαϊκή πολιτική, ευρωτουρκικά κ.ά.) που είναι διαφορετικές από τις απόψεις του Προέδρου, της πλειοψηφίας της ΚΠΕ και άλλων στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν κρίθηκε δηλαδή αν ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ικανός, αν μπορεί να προβάλλει τα προβλήματα της πόλης, αν έχει διεισδυτικότητα σε άλλους πολιτικούς χώρους και επαφή με τα κινήματα, αλλά κόπηκε με βάση τις απόψεις του σε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Επίσης, είναι μείζον ζήτημα δημοκρατικής τάξης στο κόμμα μας, ότι δυστυχώς κεντρικές αποφάσεις τίθενται πρωτίστως στην έγκριση συμμάχων και συμμαχικών σχημάτων και όχι στην κρίση των μελών και των οργάνων του κόμματος.

Τα παραπάνω, ενταγμένα στη συγκυρία, συνιστούν σοβαρή πηγή ανησυχίας στον ΣΥΝ.»

To Γραφείο Τύπου