Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/08/2007

Επίσκεψη Αλέκου Αλαβάνου στη Θήβα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος επισκέπτεται σήμερα τη Θήβα.

Το  πρωί ο Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε στο Δημαρχείο Οινοφύτων με τους Δημάρχους Οινοφύτων- Σχηματαρίου, φορείς, επιστήμονες και κατοίκους και συζήτησαν για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και οικολογικά προβλήματα της περιοχής. Τέθηκαν πέραν των άλλων σημαντικών προβλημάτων που δημιουργούνται από τη συγκέντρωση βιομηχανιών, το σοβαρό θέμα της ανίχνευσης της τοξικής ουσίας εξασθενούς χρωμίου στο νερό της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Οινοφύτων, από αναλύσεις που έγιναν, ανιχνεύθηκαν συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου, 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, όταν το όριο στην Ε.Ε. είναι 0 και στις ΗΠΑ 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Μετά τη σύσκεψη ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Βρεθήκαμε  εδώ, στον τυπικά πιο πλούσιο νομό της χώρας μας, κι αυτό που συναντήσαμε είναι ακυβερνησία. Υπάρχει πλήρης ακυβερνησία, με την έννοια ότι σ΄ αυτό το νομό, στον οποίον παράγεται το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, δεν υπάρχει Γραφείο Περιβάλλοντος. Και το κύριο είναι ότι υπάρχει μέσα στον υδροφόρο ορίζοντα εξασθενές χρώμιο, δηλαδή ένας καρκινογόνος παράγοντας, που περνάει από τα λύματα των βιομηχανιών -οι οποίες ουσιαστικά δεν έχουν βιολογικό καθαρισμό- στον Αισωπό ποταμό και μετά στον υδροφόρο ορίζοντα.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Πρέπει να σταματήσει η ακυβερνησία. Πρέπει να έχουμε ένα δρόμο, όπου η υγεία, η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον θα είναι προτεραιότητες.»

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη Διοίκηση, το Σωματείο και τους εργαζόμενους στο  εργοστάσιο  SNENDER ELEKTRIK και με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θήβας και πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης.

To Γραφείο Τύπου