Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/09/2007

Περιοδεία των Μ.Γλέζου και Γιώτα Κοζομπόλη σε Νεοχώρι, Στούπα και Καρδαμύλη και των Θ.Πετράκου και Κ.Μαστραγγελόπουλο στα χωριά Ριζόμυλος, Νερόμυλος, Πετρίτσι και Χατζή

Οι υποψήφιοι βουλευτές Μανώλης Γλέζος και Γιώτα Κοζομπόλη, επισκέφθηκαν την Κυριακή 2-9-2007 τα Νεοχώρι, Στούπα και Καρδαμύλη. Έγινε διεξοδική συζήτηση με παρευρισκομένους. Αναπτύχθηκαν τα θέματα των πυρκαγιών, των μετεκλογικών και της στάσης του ΚΚΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισαν τα εξής:

Στα θέματα των πυρκαγιών ότι απαιτείται ένας ευρύτερος προγραμματισμός που θα αντιμετωπίζει την παιδεία, την πρόληψη, την καταστολή, την αποκατάσταση των ζημιών, το μετέπειτα και το σχεδιασμό για ένα καλύτερο μέλλον.

Για το σκηνικό που θα διαμορφωθεί με τα αποτελέσματα των εκλογών επισήμαναν ότι η χώρα δεν πρόκειται να βρεθεί σε ακυβερνησία εάν κανένα κόμμα δεν πετύχει αυτοδυναμία. Υπάρχει δυνατότητα ακόμα και τα δύο κόμματα εξουσίας να συγκυβερνήσουν τον τόπο ή να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές και στις δύο περιπτώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ισχυρός και ως αντίπαλο δέος και ως μια καταβολή για μια μελλοντική προοπτική που θα φέρει το λαό στην εξουσία.

Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέτωπο αντιπαράθεσης εναντίον του ΚΚΕ. Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούμε ότι τελικά θα πειστεί το ΚΚΕ ότι είναι ανάγκη να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις της αριστεράς. Αλλά οφείλουμε να τονίσουμε η πολυδιάσταση των δυνάμεων της αριστεράς, εκτρέφει το δικομματισμό. Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για μια ευρύτερη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Θανάσης Πετράκος και Κώστας Μαστραγγελόπουλος, επισκέφθηκαν την Κυριακή 2-9-2007 τα χωριά Ριζόμυλος, Νερόμυλος, Πετρίτσι και Χατζή και συζήτησαν με τους πολίτες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές. Τόνισαν την ανάγκη να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους οι πολίτες τις δυνάμεις του δικομματισμού, οι οποίες με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει στην ερήμωση της υπαίθρου, στη μείωση των εισοδημάτων των αγροτών και στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα τόνισαν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ., για τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, οι οποίες κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος και της αγροτικής οικονομίας του Νομού μας, και όλης της Πελοποννήσου.

Τέλος, κάλεσαν τους πολίτες να ενισχύσουν μαζικά με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Νομό μας. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά και κεντρικά συνέβαλε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις του και τη δράση του, στην ανάδειξη και προβολή των προβλημάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα των εργαζομένων, των αγροτών και της νεολαίας. Επίσης τα προβλήματα του περιβάλλοντος τα είχε μόνιμα σαν πρώτη προτεραιότητα και στη βουλή και στα κινήματα στην κοινωνία.

To Γραφείο Τύπου