Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/09/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ: ΑΝΟΧΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ

Σε εστιατόριο που βρίθει παρανομιών, στην περιοχή της Φιλοθέης, πραγματοποιούν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών.

Το κατάστημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Φιλοθέης, καθώς και την κεντρική Πλατεία Μαλαματιανού, εκμισθώνει η Δημ. Αρχή σε επιχειρηματία ο οποίος έχει μετατρέψει την Πλατεία σε εστιατόριο.

Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί  επτά (7) δικαστικές αποφάσεις καθώς και πολλές αποφάσεις της Πολεοδομίας που διατάσσουν την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών οι οποίες μετατρεπουν την πλατεία, με την ανοχή της Δημ. Αρχής, σε σκεπαστό ημιυπαίθριο χώρο της επιχείρησης, ενώ πλήθος παραβάσεων έχουν διαπιστωθεί και από άλλες Διοικητικές Υπηρεσίες.

Η Δημ. Αρχή της Φιλοθέης, όχι μόνο αδιαφορεί για την εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων, αλλά πρόσφατα επέτρεψε στην επιχείρηση να ολοκληρώσει, χωρίς άδεια, οικοδομικές εργασίες στο κατάστημα, παρά τις αλλεπάλληλες ρητές απαγορεύσεις της Πολεοδομίας (Αύγουστος 2007)  και παρά τις μηνύσεις που έχει υποβάλει το Α.Τ. Φιλοθέης (Αύγουστος 2007) εναντίον της επιχείρησης.

Η Π.Κ. του Συνασπισμού Φιλοθέης εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτηση μεγάλης μερίδας των δημοτών για την προκλητική συμπεριφορά της Δημ. Αρχής η οποία δεν αρκείται στην ανοχή τόσων αυθαιρεσιών που συντελούνται στο χώρο της πλατείας, αλλά επιπλέον προσκαλεί εκεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «νομιμοποιώντας» με την παρουσία τους, αλλά και τη δική της, μια παράνομη κατάσταση.

Η Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Φιλοθέης