Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/10/2005

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος, αναφορικά με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης που άρχισε να διατίθεται από σήμερα στους καταναλωτές, ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις κατά πολύ τα εξήντα λεπτά και φτάνουν να είναι ακριβότερες πάνω και από 30% σε σχέση με τις περσινές.

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια πραγματική λεηλασία στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων την ώρα που το κράτος έχει εισπράξει και θα εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα έσοδα από τη φορολογία των καυσίμων, ενώ τα διυλιστήρια και οι εταιρείες εμπορίας πετρελαίου κερδοσκοπούν αγρίως σε βάρος των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση αρνούμενη να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης και αφήνοντας σχεδόν ανεξέλεγκτα την κερδοσκοπία, αλλά και τα κυκλώματα λαθρεμπορίας, νοθείας και παραπλάνησης των πολιτών στο χώρο των καυσίμων, γίνεται συνένοχη μιας μεγάλης αφαίμαξης των εργαζομένων, την ώρα που με τον προϋπολογισμό του 2006 κλιμακώνει τη σκληρή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, με αυξήσεις πολύ κάτω και του επίσημου τιμάριθμου.

Οι υπέρογκες τιμές των καυσίμων, η καλπάζουσα ακρίβεια, η διαρκής λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και η αυξημένη φορολογία προετοιμάζουν έναν εφιαλτικό κοινωνικό χειμώνα για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

To Γραφείο Τύπου