Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/09/2007

Στον ΟΛΠ και στο ΝΑΤ περιόδευσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές της Α' Πειραιά Γ. Αράπη, Θ. Δρίτσα, Κ.Φωτόπουλο και τον υποψήφιο βουλευτή της Β'Πειραιά Π.Λαφαζάνη

Οι υποψήφιοι, μιλώντας με τους εργαζόμενους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τα σχέδια της κυβέρνησης και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταδικάζοντας την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σχεδιάζουν μετεκλογικά την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π. και των “φιλέτων” του. Η ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π. θα είναι ένα μεγάλο έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας, του ελληνικού λαού, του Πειραιά και των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π.. Η ήττα του δικομματισμού και η ενίσχυση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μπορούν να ματαιώσουν αυτό το εθνικό έγκλημα και να συμβάλλουν σε ένα ισχυρό ανασυγκροτημένο Ο.Λ.Π., με ένα άλλο κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο».

Κατά την περιοδεία τους στο Ν.Α.Τ., κυρίαρχο θέμα συζήτησης αναδείχθηκε το συνταξιοδοτικό και η ανησυχία των εργαζομένων, για την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατάσταση που έχει περιέλθει το Ταμείο των Ναυτικών. Ο Π. Λαφαζάνης σε δηλώσεις του, τόνισε πως «κυβέρνηση αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση καθησυχάζουν προεκλογικά τον ελληνικό λαό για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά του δικαιώματα. Μετά τις εκλογές, όμως, είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τις συνταγές του Δ.Ν.Τ. και του Ο.Ο.Σ.Α., μαζί με το πόρισμα της Επιτροπής υπό τον κ. Αναλυτή, που προβλέπουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων. Οι μικρές και μεσαίες συντάξεις και ιδιαίτερα τα ασφαλιστικά δικαιώματα της νέας γενιάς, θα μπουν μετεκλογικά στην κλίνη του Προκρούστη και στη λαιμητόμο του δικομματισμού. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη μεγάλη ενίσχυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

To Γραφείο Τύπου