Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/09/2007

Δήλωση Γιάννη Μπαλάφα, υποψήφιου στην Α΄Αθήνας με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τις "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους

Ο Γιάννης Μπαλάφας, υποψήφιος στην Α'Αθήνας με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μιλώντας στο «Κανάλι 10» τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Δεν κάνουμε τίποτα όταν καιγόμαστε και, εκ των υστέρων, τρέχουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας. Το θέμα είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα αίτια που οδηγούν στις πυρκαγιές. Εδώ βρίσκεται η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

- Δεν δηλώνει, δεν δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τους δασοκτόνους νόμους 2612/1998, 3208/2003, 3139/2003.

- Επιμένει στην αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος, δηλαδή διευκολύνει τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, κλείνοντας έτσι το μάτι, στους επίδοξους οικοπεδοφάγους.

- Δεν προχωράει στην κατάργηση των λεγόμενων οικοδομικών συνεταιρισμών, που έχουν καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος του δάσους και οι πρώτοι που προωθούν τις καταπατήσεις των καμένων, κλπ κλπ.

Καλά είναι τα βοηθήματα και τα επιδόματα στους πυροπαθείς. Όμως φοβόμαστε ότι, με την κυβερνητική πολιτική, η πρόληψη και η συστηματική προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αφήνεται στην τύχη του. Κι αυτό είναι εγκληματικό»

To Γραφείο Τύπου