Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/09/2007

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη για τις παρεμβάσεις, ενόψει εκλογών, μεγάλων ξένων Επενδυτικών Τραπεζών όπως η Morgan Stanley, αλλά και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, υποψήφιος  του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις ενόψει εκλογών, μεγάλων ξένων Επενδυτικών Τραπεζών όπως η Morgan Stanley, αλλά και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μετά την ωμή παρέμβαση της Citygroup (27/08) στην οποία έλεγε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι «δύο κόμματα φιλικά προς τις αγορές» που τάσσονται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και ότι η επικράτηση της ΝΔ είναι προτιμότερη, λόγω κεκτημένης ταχύτητας, για τη διεκπεραίωση τους, ακολούθησαν η εξίσου ωμή εκλογική παρέμβαση της Morgan Stanley που συνδέει την άνοδο της μετοχής του ΟΤΕ με τη νίκης της ΝΔ, αλλά και οι κυνικές υποδείξεις του ΕΒΕΑ, οι οποίες αποκαλύπτουν την «κρυφή» ατζέντα των εφιαλτικών μετεκλογικών σχεδιασμών σε βάρος του κόσμου της εργασίας και των δικαιωμάτων του.

Οι ωμές παρεμβάσεις της Citygroup, της Morgan Stanley και του ΕΒΕΑ  επιβεβαιώνουν ένα κοινό μυστικό: ότι πίσω από το προκάλυμμα του δικομματισμού, κυβερνούν στην ουσία τη χώρα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι εγχώριες και ξένες πολυεθνικές Τράπεζες, μαζί με τα κερδοσκοπικά funds που ελέγχουν την πλειοψηφία της κεφαλαιοποίησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, επιχειρήσεων.

Αυτά τα μεγάλα, εγχώρια και κυρίως διεθνή, επιχειρηματικά, τραπεζικά και κερδοσκοπικά κεφάλαια, θεωρούν τον δικομματισμό εγγύηση για την υπερκυριαρχία τους και ανάλογα δείχνουν την προτίμησή τους- παλιότερα στις κυβερνήσεις Σημίτη, σήμερα στην Κυβέρνηση της ΝΔ- σε εκείνον, από τους εταίρους του δικομματισμού, που μοιάζει να πλειοδοτεί περισσότερο στην εξυπηρέτηση των πιο αντεργατικών και αντικοινωνικών τους ορέξεων.

Σήμερα όσο ποτέ το δίλημμα για τον ελληνικό λαό δεν είναι να επιλέξει ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εκάστοτε προτιμήσεις της όποιας Morgan Stanley ή Citygroup. Η πρόκληση για τους έλληνες εργαζόμενους είναι να αποδοκιμάσουν συνολικά, σε όφελος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το δικομματισμό και τις συναινετικές πολιτικές του, που οδηγούν σε ένα μετεκλογικό κοινωνικό και οικολογικό εφιάλτη των εγχώριων και πολυεθνικών επικυρίαρχων του χρήματος.

To Γραφείο Τύπου