Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/09/2007

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ για την επίθεση του Υπουργού Επικρατείας κ.Ρουσόπουλου εναντίον του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή το ψήφισμά του για τις πυρκαγιές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την επίθεση του Υπουργού Επικρατείας κ. Ρουσόπουλου εναντίον του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή το ψήφισμά του για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, έκανε την εξής δήλωση:

“Μετά το ηχηρό ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κυριολεκτικά χάσει και τα αυγά και τα καλάθια.

Καταγγέλλει το Ευρωκοινοβούλιο, που απλώς κάνει τη δουλειά του, για "βάναυση παρέμβαση" στα εσωτερικά της χώρας, αλλά δεν πείθει ούτε καν τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, που όχι μόνον υπερψήφισαν αλλά και επαινούν το σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα, με ένα κρεσέντο κυνισμού και υποκρισίας, όχι μόνο αφήνει ασχολίαστη αλλά και αξιοποιεί την ωμή παρέμβαση στις επικείμενες εκλογές της Morgan Stanley, γνωστής συνεταίρου της κυβέρνησης της ΝΔ στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και παλαιού προνομιακού συνεργάτη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, επισημαίνοντας τα αυτονόητα, αποτελεί κόλαφο για τις μεγάλες διαχρονικές ευθύνες, τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η υπερψήφισή του από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποτελεί θετικό γεγονός, που υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο αυτές τις ευθύνες.”

To Γραφείο Τύπου